Ons bedrijf

Sinds 2016 zijn wij bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren zijn wij bezig met koeien en kalveren. Wat begon als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken.

De basis zijn voor ons de mestkalveren die we er een paar honderd hebben.

Maar de echte liefde zit in de dikbillen van het ras belgisch blauw. Begonnen met een aantal koeien en kalveren voor de leuk. Is nu uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras en ook slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

We verkopen vleespakketten maar ook losse bestellingen verzorgen wij. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren we en gaat de koeling in. We verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

Vanaf juli 2020 bezorgen we bij onze klanten in de omgeving Barneveld, Nijkerk, Amersfoort en Lunteren. 

 

Koeienkeuringen

Sinds enkele jaren doen we ook mee met diverse koeienkeuringen. Hierbij wordt gekeken naar de dieren op verschillende vlakken.

Ze kijken naar formaat, dikte, beenwerk en hoe ze lopen. Een aantal keurmeesters beoordeeld per categorie wat het mooiste dier is.

Je kan hier aan meedoen in verschillende leeftijden van de dieren, man en vrouw maar ook moeders met kinderen.

Er is ook een aparte kinderrubriek, waarin de kinderen opgesplits in twee leeftijdsgroepen met een kalf mogen lopen. In deze rubriek kijken ze naar hoe de kinderen lopen met de kalfjes en hoe ze met de dieren omgaan.

Op deze dagen zie je diverse collega’s die ook bezig zijn met het verbeteren van het ras.  En deel je ervaringen en kennis uit met elkaar. Maar vooral een dag met allemaal mensen met de liefde voor de koeien en het ras belgisch blauw.

Kalfjes

Door het slachten van ons eigen vleesvee moeten we ook zorgen dat we voldoende aanwas hebben van nieuwe/jonge dieren.

Een deel van de jonge dieren verkrijgen we door aankoop van kalfjes van het ras belgisch blauw.

De mooiste manier om deze aanwas te realiseren is wel via het zelf fokken met de dieren. Op deze manier heb je zelf invloed met welke dieren je fokt. Tegelijkertijd ben je bezig met het verbeteren van het ras.

Het fokken gaat op een natuurlijke wijze als de dieren in de wei lopen door een eigen stier. Maar deels gaat het ook via inseminatie of het plaatsen van embryo’s. Hierdoor kan je ook gebruik maken van goede stieren van anderen of stieren die al niet meer in Nederland beschikbaar zijn.